ESBO, Finland, February 9, 2011 /PRNewswire/ -- Det internationella IT-tjänstecentret Qvantel stärker Baswares faktureringshändelser med en ny, innovativ lösning som hjälper Basware att enkelt expandera sina webbfaktureringstjänster och utöka sin verksamhet.

Qvantel-applikationen samlar data från webbfakturorna som överförs via Baswares webbfaktureringstjänst och från andra elektriska filer, prissätter händelserna och producerar ett kundbaserat material för faktureringen.

Applikationen gör händelseinsamlandet, prissättningen och fakturerings- processerna mer automatiska. Det förstärker Basware-driften märkbart i en omgivning där volymen av sända dokument är tio, även hundra miljoner dokument per månad mellan tusentals olika organisationer. Förutom att processen effektiviseras erbjuder applikationen progressiva lösningar för prissättning, rabatter och produktförpackning för Basware-tjänster.

"Vi väljer Qvantel-lösningen eftersom Qvantel har åratals erfarenhet inom teleoperatörsbranschen av att samla in, prissätta och fakturera stora händelsemängder. Qvantel kommer att erbjuda en centralt driven och globalt skalerande applikation som tillåter oss att säkerställa en kontrollerad tillväxt av vårt företag," kommenterar Baswares manager Esa Tihilä.

"Basware är marknadsledande i elektronisk hantering och automatisering av ekonomiska processer för stora företag. Samarbetet med Basware är en utmärkt start av den utökade kärnkunskapen Qvantel har på den växande marknaden," säger styrelseordföranden av Qvantel Oy, Ilkka Aura.

"Qvantel är specialiserade på att hantera stora mängder händelser med låga ekonomiska värden kostnadseffektivt och precist. Vi tror att elektriska filer kommer att byta ut pappersversioner allt snabbare och att automatiseringsmarknaden av ekonomiska processer för företag kommer att växa tiotals procentandelar kommande år," säger Aura.

Qvantel Corporation

Qvantel Corporation är ett internationellt IT-tjänstecenter med 150 anställda. Qvantel erbjuder komplexa affärssupportsystem och IT-konsulttjänster som kan implementeras snabbt och kostnadseffektivt. Deras kunder inkluderar t.ex. TDC Nordic, TeliaSonera Group, Elisa Group, Finnet Group och Academica Oy såväl som Ericsson AB och ST Ericsson AB. Qvantel har kunder i Finland, Sverige, Norge, Estland, Spanien och Indonesien. Qvantel är ett privatägt företag med kontor i Esbo och Jyväskylä i Finland, Malmö i Sverige, Singapore, Hyderabad och Bangalore i Indien.

Mer information kan hittas på Qvantel Oys webbplats http://www.qvantel.com.

Basware Oy

Basware utvecklar framgångsrika lösningar för elektronisk hantering av inköp, inköpskvitton och resekvitton, webbfakturering och ekonomisk hantering. Över en miljon användare använder Basware-produkter för automatiseringen av sina ekonomiska processer. Basware Oy grundades 1985 och dess aktier är noterade på Helsingforsbörsen.

Mer information finns på Basware Oys webbplats http://www.basware.fi