OSLO, June 2 /PRNewswire/ -- Humac, som er kjent for å vaere den største Apple forhandler i Norden, har blitt solgt til den russisk eide virkshometen ECS Group. ECS gruppen var allerede før oppkjøpet av Humac en av de største Apple Premium Resellers i Europa - med konseptbutikker i Russland, Tyskland og Kasakhstan.

Med overtagelsen av Humac får ECS etablert seg i Skandinavia og er klar til å bruke Humac som platform for videre ekspansjon i de skandinaviske landene. Tidligere eier Bjarni Akason uttaler: Det er med stor glede vi har nådd frem til denne løsningen for Humac. De utfordringer som har vaert i forbindelse med den islandske økonomi har gjort det vanskelig å frigjøre den kapital som skal til for å utvikle Humac sitt fulle potensiale. Vi har derfor i en periode søkt etter en ny eierstruktur for Humac. Med ECS gruppen som eier får Humac både tilført den nødvendige finansielle styrke og samtidig er det store muligheter for synergier og stordriftsfordeler innen gruppen.

Alexander Domanitsky, som leder ECS gruppens retail aktiviteter og aktivitetene utenfor Russland uttaler: Vi ser Humac som en opplagt mulighet for å etablere oss i Skandinavia. Humac har et meget sterkt brand og en unik kompetanse innenfor Apples produkter - og vi ser derfor et stort potensiale i virksomheten. Vi anser Skandinavia som et attraktivt og spennende marked og gleder oss meget til å utvikle virksomheten.

Den tidligere administrerende direktør, Sten Mortensen, har fratrått sin stilling i forbindelse med overtakelsen og Alexander Domanitsky har overtatt posten i Danmark og Norge.

De endelige planer for virksomhetens utvikling vil vi arbeide med over sommeren. Nå vil vi først og fremst laere virksomheten og medarbeiderne bedre å kjenne og sikre at våre kunder kommer til å oppleve hva Humac kan tilby, avslutter Alexander Domanitsky.

Faktaboks:

ECS:

Opprinnelse i Russland, som Value Added Distributor av Apple produkter. Etablert i dets nåvaerende form i 1996. I dag beskjeftiger ECS gruppen mer enn 15 virksomheter og 750 medarbeidere med:

- Computer distribusjon - Drift av brandede konseptbutikker - System integrasjon - Print for trykk-industrien - Forbruksstoffer til print-industrien

Humac:

Humac er Nordens største Apple forhandler og har eksistert siden juni 2006 som en fusjon mellom det islandske selskab Öflun ApS og Office Line AS.

Humac har 15 konseptbutikker og B2B virksomhet i Norden, og beskjeftiger ca. 200 ansatte med:

- Drift av konseptbutikker - Salg av Apple produkter (B2C/B2B) - IT-support system integrasjon (B2B) - Apple Service (B2C/B2

http://www.humac.no

Henvendelser omkring det nye eierskapet kan gjøres til presseansvarlig Jens-Peter Heymann, telenr: +49-1511-8003846, E-post: jp@restore-europe.net

Henvendelser omkring det nye eierskapet kan gjøres til presseansvarlig Jens-Peter Heymann, telenr: +49-1511-8003846, E-post: jp@restore-europe.net