STOCKHOLM, June 2 /PRNewswire/ -- Humac, som är känt för att vara den största och mest dedikerade Apple återförsäljaren I Norden, har blivit sålt till den ryskägda ECS gruppen. ECS gruppen var redan innan uppköpet av Humac, en av de största Apple Premium Resellers i Europa - med konceptbutiker i Ryssland, Tyskland och Kazakstan.

I och med övertagelsen av Humac blir ECS etablerat i Skandinavien och har skapat sig en plattform för vidare expansion i de Skandinaviska länderna. Tidigare ägaren Bjarni Akason:

Det är med stor glädje som vi nått fram till denna lösning för Humac. Den turbulens som varit i samband med den Isländska ekonomin, har gjort det svårt att frigöra det kapital som behövts för att utveckla Humac till sin fulla potential. Vi har därför under en period sökt efter en ny ägarstruktur till Humac. Med ECS gruppen som ägare får Humac tillfört den nödvändiga finansiella styrkan och ger samtidigt stora möjligheter för synergieffekter och stordriftsfördelar inom gruppen.

Alexander Domanitsky, som leder ECS gruppens retail aktiviteter och aktiviteterna utanför Ryssland: Vi ser Humac som en upplagd möjlighet till att etablera oss i Skandinavien. Humac har ett mycket starkt varumärke och en unik kompetens inom Apples produktsegment - och vi ser därför en mycket stor potential i verksamheten. Vi anser Skandinavien som en attraktiv och spännande marknad och glädjer oss mycket till att kunna vara delaktiga för att utveckla verksamheten.

Den tidigare verkställande direktören för Humac Skandinavien, Sten Mortensen, har avslutat sin anställning i samband med överlåtelsen och Alexander Domanitsky har övertagit posten i Norge och Danmark.

De kommande planerna för verksamheten ska vi arbeta fram under sommaren. Nu vill vi först och främst lära känna verksamheterna och deras medarbetare, för att försäkra oss om att våra kunder får en positiv upplevelse av vad Humac kan erbjuda, avslutar Alexander Domanitsky.

Faktabox:

ECS:

Startade i Ryssland, som Value Added Distributor av Apple produkter. Etablerades i sin nuvarande form 1996. För närvarande bedriver ECS gruppen mera än 15 verksamheter och 750 medarbejtare med:

- Computer distribution - Drift av brandade konceptbutiker - System integration - Print för tryck-industrin - Förbrukningsartiklar till print-industrin

Humac:

Humac är Skandinaviens största Apple återförsäljare och har existerat sedan juni 2006 som en fusion mellan det isländska sällskapet Öflun ApS och Office Line AS.

Humac har 15 konceptbutiker i Norden, och bedriver med ca. 200 anställda:

- Konceptbutiker - Försäljning av Apple produkter (B2C/B2B) - IT-support system integration (B2B) - Apple Service (B2C/B2B)

Förfrågningar om det nya ägarskapet kan ske till pressansvarig: Jens-Peter Heymann, telenr: +49-1511-8003846, E-post: jp@restore-europe.net

Förfrågningar om det nya ägarskapet kan ske till pressansvarig: Jens-Peter Heymann, telenr: +49-1511-8003846, E-post: jp@restore-europe.net